serre_01

Serre

Wat is nu een serre? Veel mensen zijn bekend met het word serre, toch zien wij dat mensen hierbij een verschillende interpretatie hebben. Een serre kan namelijk een ongeïsoleerde tuinkamer betekenen maar ook een geïsoleerde tuinkamer. In België betekent een serre een tuinkas. Oorspronkelijk is de term serre ontstaan voor een geïsoleerd bouwwerk. Wij gebruiken het tegenwoordig echter voor de ongeïsoleerde tuinkamers ook. Wanneer u bij ons opzoek bent naar een serre kunnen wij echter twee kanten met u opgaan. Wij kunnen namelijk beide opties voor u aanbieden. Vanzelfsprekend is een geïsoleerde serre hoger in prijs dan een ongeïsoleerde serre.

serre_02
Wat is het verschil tussen de beide serres?

Waar zit dit precies in? Onze geïsoleerde serres zijn uitgevoerd met dubbelglas - triple glas of dubbelwandig polycarbonaat. Daarnaast is het volledige aluminium frame thermisch onderbroken, dit wil zeggen dat er extra luchtkamers zijn gemaakt binnen het profiel maar ook extra rubbers worden toegepast om er voor te zorgen dat het profiel de warmte beter binnen laat. Bij een ongeïsoleerde serre is dit allemaal niet van toepassing, in dit geval krijgt u koud aluminium met weinig rubbers. De rubbers bij een ongeïsoleerde serre zijn enkel bedoelt voor afdichting zoals boven op het dak of bij het gebruik van kozijnen. De serre houdt geen warmte binnen, op het moment dat het buiten koud is, zal het ook koud in de serre zijn. U kunt uiteraard bij verwarmen met een heater om het meer behaaglijk te maken maar de serre zal niet volledig in de winter gebruikt kunnen worden.

serre_03

Moderne serre

Een serre kunt u in diverse stijlen krijgen, heel populair tegenwoordig is de serre met een vlakke uitstraling of de serre met steellook in het zwart. Wilt u liever klassiek? Ook hebben wij voor de serres een klassieke uitstraling d.m.v. half ronde staanders en een klassieke gootlijst met een werkje. Qua kleur ligt het er aan, welk merk u bij ons zou aanschaffen. Onze eigen serrie serres de Buytenlucht beschikt over drie standaardkleuren; wit, creme wit en antraciet. Waarbij ons merk Gardendreams beschikt over vier standaardkleuren; zwart, antraciet, licht grijs en wit. Ook dit bepaald hoe de uitstraling van uw serre gaat worden en of het meer klassiek of modern oogt.

serre_04
Serre met glas

Bij ons kunt u kiezen voor een serre met glas in het dak of een serre met polycarbonaat in het dak. Wat is het verschil? Een serre met polycarbonaat in het dak is voordeliger omdat polycarbonaat goedkoper is. Het nadeel van polycarbonaat is dat het minder lang mee gaat dan glas. Ondanks dat polycarbonaat tot 25 keer zo sterk is als glas. Op termijn kan het voorkomen dat de platen gaan verweren, waarbij veiligheidsglas dit niet zal gebeuren. Het risico op breuk is echter weer hoger bij glas in het dak. Hoe dan ook zijn in beide gevallen de platen eenvoudig op later termijn te vervangen, indien nodig. Een ander mooi voordeel van een serre met glas in het dak is dat u veel meer lichtinval heeft.

Diverse vragen over onze serres:
Binnen de serre hebben wij veel verschillende soort wanden die wij u kunnen aanbieden. Elke serre begint in de basis als een dak met palen. Vervolgens kunt u zelf bepalen welke wanden vast dienen te zijn of waar uw deuropeningen moeten komen. Wij kunnen bijvoorbeeld een glasschuifwand leveren voor u serre, voor zowel de zijwand als voorwand. In dit geval heeft u te maken met glasschuifpanelen, welke los van elkaar kunnen schuiven maar ook als een complete wand kunnen schuiven. Deze optie biedt u een mooi weidsuitzicht doordat er minimaal aluminium wordt gebruikt. Een andere optie is bijvoorbeeld een schuifpui, een schuifpui voor een serre is heel populair omdat de serre nog meer voelt als een extra ruimte aan huis. Daarnaast is de schuifpui meer wind- en waterdicht. Het heeft een solide uitstraling en is afsluitbaar d.m.v. een cilinderslot. In dezelfde catergorie valt onze vouwwand, ook een hele degelijke oplossing om uw serre prachtig mee af te sluiten. De vouwwand heeft de grootste effectieve doorloop en met deze optie kunt u de serre het beste ventileren, daarnaast lijkt het in een handomdraai alsof u weer een volledig open situatie heeft. De vaste wanden van uw serre zijn beschikbaar in vaste glaswanden, houten wanden, polycarbonaat of aluminium.

Wij hebben diverse zonwering mogelijkheden voor uw serre, zowel handmatig als elektrisch. Belangrijk voor u om te bepalen is of u enkel schaduw wilt creëren binnen uw serre of dat u ook de warmte buiten de serre wilt houden. Wanneer u enkel schaduw wilt creËren binnen uw serre, hebben wij onderdakzonweringen. Hierbij heeft u de keuze uit handmatig- of elektrisch plissé, welke per baan gemonteerd wordt of u kunt kiezen voor een Weinor zonwering, welke in één keer volledig open of dicht gaat. De Weinor optie is enkel elektrisch beschikbaar. Wilt u dat de warmte van de zon in de zomer buiten uw serre blijft? Dan is een elektrische bovendak zonwering de beste optie voor u. In dit geval is het belangrijk dat u de zonwering uit laat gaan op het moment dat de zon fel schijnt. De bovendak zonwering wordt met extra steunen vastgezet op uw serre.

Het funderen van uw serre kunt u zelf doen maar u kunt het ook laten doen door ons. Wanneer wij het funderen van uw serre uitvoeren, doen wij dit d.m.v. beton- of schroefpoeren. Dit is afhankelijk vanuit welke plaats u komt. In dit geval bekijken wij samen met u wat uw vaste grondslag is, dit is de plek waar in de grond uw zandlaag begint. In Gelderland hebben wij over het algemeen te maken met een vaste grond, in dit geval kunnen wij uit met betonpoeren voor uw serre. Kijken wij naar bijvoorbeeld provincies als Flevoland of Noord-Holland dan hebben wij veelal te maken met zachte grond en kan de vaste grondslag diep in de grond liggen. In dit geval gebruiken wij schroefpoeren voor uw serre, wij vragen voor u een sonderingsrapport op om te bepalen tot hoe diep wij dienen te schroeven. In sommige gevallen is dit twee meter maar wij komen ook klussen tegen waarbij wij zo tien tot veertien meter diep dienen te schroeven. Dit kunnen wij in het offerte stadium al goed voor u in beeld brengen. Wij bieden u de zekerheid dat uw serre ten alle tijden recht blijft staan doordat wij zelf een schroefpoer machine hebben zijn wij heel flexibel in de uitvoering. U wilt toch ook een serre die tientallen jaren blijft staan? Wij dus ook! Voor de wanden monteren wij funderingskokers, kokers die wij tussen de beton- of schroefpoeren monteren waarop de wanden rusten. Op deze manier blijven uw wanden ten alle tijden recht staan en dit is heel belangrijk voor uw schuifdeuren.

Steellook is tegenwoordig enorm populair maar wat is nu precies steellook? De naam geeft het deelsweg want het is een oplossing waarbij men de uitstraling van staal probeert te evenaren met aluminium. Wij kunnen uw serre verreiken met deze steellook wanden. U kunt zelfs op een ander termijn evengoed uw serre uitbreiden met deze steellook uitstraling. De steellook wordt gecreërd door gebruik van een roedesysteem. Door de roedes worden er meerdere vierkante/ rechthoekige vakken gemaakt. Deze roede verdeling geven de serre een industriële uitstraling. De roedes kunnen naderhand ook gemonteerd worden doordat zij simpelweg worden vastgekit op uw glasschuifwand of vaste glaswand. Op deze manier kunt u zelfs jaren later opnieuw plezier beleven aan uw serre door een compleet nieuwe uitstraling er aan te geven.


Interesse in een serre?

Vraag een concept nu aan en laat u verassen.