aanbouw_orangerie

Aanbouw orangerie

Een aanbouw orangerie is een orangerie welke wij met één of meerdere zijden aanbouwen tegen een muur of een ander soort gevel. Dit geeft vaak hele mooie situaties. Een aanbouw orangerie is over het algemeen een klassiek bouwwerk of juist heel industrieël, afhankelijk van welk type aanbouw orangerie u kiest. De aanbouw orangerie kunnen wij in verschillende soort en maten leveren, in diverse hoogtematen en diverse kleuren. Graag gaan wij met u kijken naar welke aanbouw orangerie het beste bij u past. Wilt u liever een vrijstaande orangerie? Ook hier hebben wij mogelijkheden toe. De aanbouw orangerie is ongeïsoleerd en bedoelt als buitenkamer.

orangerie

Aanbouwen als orangerie of serre?

U kunt een aanbouw orangerie op diverse manieren gebruiken, als orangerie om in te zitten als een echte tuinkamer. Dit geeft een heerlijk gevoel van ruimtelijkheid met een weids uitzicht. Door brede panelen te kiezen kunt u heerlijk verweg kijken en komt er veel zonlicht binnen. U kunt de aanbouw orangerie ook als bijkeuken gebruiken zoals hiernaast getoond op de foto. Sommige mensen gebruiken de aanbouw orangerie evengoed om in te kweken of een combinatie van loungen met kweken. U kunt diverse kanten op. Wij zijn heel benieuwd naar met welk idee u komt voor de aanbouw orangerie.

orangerie

Aanbouw orangerie ervaren

U wilt een aanbouw orangerie ervaren? Dit kan, bij een klant van ons hebben wij een hele mooie orangerie gebouwd, welke wordt gebruikt als lunchkamer. U kunt de orangerie onder genot van een heerlijk verzorgde lunch bezichtigen te Hoorn bij brasserie de Tuynkamer. De Tuynkamer gebruikt de orangerie in het najaar / winter en vroege voorjaar om de mensen meer behagelijk te laten genieten van hun lunch. Een werkelijk prachtig ingerichtte orangerie, waarbij u de luxe kunt ervaren van deze prachtige orangerieën. De Tuynkamer biedt een hoge kwaliteitslunch en staat hoog aangeschreven op de Nederlandse culinaire lijst. U dient op voorhand een afspraak te maken bij de Tuynkamer.

orangerie
Een aanbouw orangerie, ideaal voor opslag

U kunt de aanbouw orangerie ook prima gebruiken als extra opslag ruimte. De mevrouw op de afbeelding hiernaast gebruikt haar aanbouw orangerie om planten te laten overwinteren, belangrijk hierbij is dat u of de orangerie extra isoleert door het aanbrengen van noppenfolie of de orangerie bijverwarmd door middel van een kacheltje. U kunt natuurlijk ook tuingereedschap of tuinmeubelen in de orangerie zetten op het moment dat u deze niet gebruikt in de winter. Zodra het kweek seizoen weer begint kunt u alles weer naar buiten plaatsen en de orangerie gebruiken om heerlijk in te kweken.

Diverse vragen over een aanbouw orangerie:
Het spreekt misschien voorzich maar een aanbouw orangerie is een orangerie die met één of meerdere zijden is aangebouwd aan de gevel van een huis of een bestaande wand. Het kan ook in sommige gevallen dat de orangerie wordt vastgezet aan een tuinhuis of een ander bijgebouw. In wat voor vorm dan ook de orangerie wordt vastgezet, zodra het aan een ander bouwwerk vastzit, wordt de term aanbouw orangerie gebruikt. Een standaard orangerie is vrijstaand.

In principe kan elke orangerie aangebouwd worden, zolang er maar goed wordt nagedacht over de juiste voorbereidingen. Een orangerie met pyramide dak is namelijk lastiger aan te bouwen dan een rechthoekige orangerie. Een T-model orangerie kunnen wij ook aanbouwen. Een belangrijk onderdeel van aanbouwen is ten alle tijden de hoogte. Bij een blinde muur zonder kozijnen is de hoogte vaak niet van belang voor uw aanbouw orangerie maar als u de aanbouw orangerie tegen de gevel van uw huis wilt en u heeft kozijnen. Dan zullen wij de wandhoogte van de aanbouw orangerie moeten ophogen. Dit doen wij vaak door middel van een extra kozijn, een zogeheten bovenlicht.

Binnen ons assortiment heeft u te maken met standaard aanbouw orangerieën maar ook maatwerk orangerieën. Het ligt er helemaal aan wat u natuurlijk zoekt maar een standaard aanbouw orangerie is ten alle tijden voordeliger dan een maatwerk aanbouw orangerie. De standaardmaten zijn opgebouwd uit segmenten van 73 cm. In de lengte kunt u bijna zover uitbreiden als u wilt in 73 cm stappen. De aanbouw orangerie kan echter standaard niet dieper dan 384 cm. Wilt u dieper dan 384 cm dan gaan wij over op maatwerk en kunnen wij veel meer bieden. U kunt in dit geval uw orangerie tot een maximum van 606 cm breed uitbreiden zonder over te gaan op een aanbouw orangerie met twee gevels.

Waarom een aanbouw orangerie? Veel mensen kiezen voor een aanbouw orangerie vanwege de klassieke of industrieële uitstraling die u kunt behalen. Smalle ruiten zijn doorgaans bij serres niet mogelijk en bij een aanbouw orangerie kan dit wel, deze smalle ruiten zorgen voor een nog meer klassieke uitstraling. Daarnaast helpt de victoriaanse nokversiering hier ook bij en kunnen wij de aanbouw orangerie nog voorzien van andere klassieke elementen. Naast het meer victoriaanse pallet van de aanbouw orangerie is een aanbouw orangerie vaak twee keer zo voordelig dan wanneer u een complete tuinkamer neerzet. Een tuinkamer van veranda materiaal is veel duurder omdat de materialen weer veel robuuster zijn. Dit is in wezen niet nodig, een aanbouw orangerie werkt hier net zo goed in.


Interesse in een aanbouw orangerie?

Vraag een orangerie nu aan en laat u verassen.