tuinhuis_01

Tuinhuis

Een tuinhuis is de ideale manier om voor extra opslag in de tuin te zorgen of om een complete geïsoleerde ruimte bij te bouwen bij u in de tuin. Met tuinhuizen hebben wij heel veel mogelijkheden, u kunt een standaard tuinhuis krijgen met 28mm hout maar ook een tuinhuis met wel 68mm dikke planken. Het doel van het tuinhuis ligt helemaal bij u. Wij kiezen voor de tuinhuizen kwaliteitsmerken zoals Lugarde. Met een tuinhuis van Lugarde bieden wij u de hoogste kwaliteit, stevige planken die specifiek geselecteerd worden door Lugarde. Lugarde kiest namelijk voor planken waarbij de bomen langzaam gegroeid zijn, doordat de bomen langzaam groeien hebben zij een hele harde kern en dit ziet u terug in de stevigheid van een Lugarde tuinhuis.

tuinhuis_02

Een tuinhuis met glasschuifwand

Een tuinhuis met overkapping wordt steeds populairder en wat is nou mooier dan van de overkapping een tuinkamer te maken. Doordat wij ook aluminium producten leveren, werken wij nauw samen met een fabrikant die glasschuifwanden levert. Met onze glasschuifwanden kunnen wij verschillende stijlen benaderen. Tegenwoordig is bijvoorbeeld de steellook heel populair. Een glasschuifwand met vakverdeling maakt dat een tuinhuis er heel luxe uit ziet. Om een glasschuifwand te kunnen plaatsen zorgen wij er standaard voor dat het tuinhuis een planklaag hoger wordt. Hierdoor blijf u een prettige doorloop behouden. Wilt u een geïsoleerd tuinhuis? Dan werken wij met houten schuif- of vouwwanden met dubbel glas.

tuinhuis_03

Wat is een blokhut?

Wat is het verschil tussen een tuinhuis en een blokhut? Een tuinhuis is meer een overkoepelende naam voor alle types tuinhuizen die er zijn. Een blokhut is een heel specifiek soort tuinhuis. De blokhut herkent u aan de wijze van bouwen. De blokhut heeft namelijk een blokhutverbinding, ook wel een kruisverbinding. Een blokhut monteert vrij eenvoudig omdat u de planken op elkaar kunt stapelen. Doordat de planken gestapeld worden in de blokhutverbinding krijgt u een enorm sterk tuinhuis. Een blokhut is ook weer te verplaatsen of te verhuizen als u ooit zou gaan verhuizen. Een tuinhuis kan dus ook een blokhut zijn maar ook een tuinhuis met strakke hoekverbindingen. Wilt u meer weten over een blokhut? U kunt er eenvoudig één aanvragen via onderstaand contactformulier.

tuinhuis_04

Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping kunnen wij op diverse manieren leveren. U kunt een tuinhuis kiezen met een volledig open overkapping, echt puur om droog onder te zitten maar u kunt ook kiezen voor een overkapping met wanden. Wij hebben verschillende mogelijkheden voor de wanden van uw tuinhuis. U kunt voor een dichte houten wand kiezen met een openslaande deur. U kunt er voor kiezen om een glasschuifwand onder uw overkapping te plaatsen of een schuifpui of vouwwand. Daarnaast kunnen wij ook nog elektrische screens plaatsen i.p.v. wanden onder uw tuinhuis met overkapping. Met een overkapping aan uw tuinhuis kunt u optimaal genieten van het buiten leven. U heeft dan een mooie loungeplek en gelijktijdig een schuur om spullen in op te slaan.

Diverse vragen over een tuinhuis:
Het is belangrijk om in elk geval na te denken over hoe u uw tuinhuis wilt behandelen. Een tuinhuis die u onbehandeld neerzet gaat minder lang mee dan een tuinhuis die u impregneert of schildert. Bij veel tuinhuis leveranciers kunt u het impregneren voor u laten doen tegen meerprijs. In dit geval wordt u voor de keuze gesteld om het tuinhuis te laten dompel impregneren of te laten impregneren onder hoge druk maar wat is nu het verschil? Dompelimpregneren houd in dat het tuinhuis een bad vol impregnant word gelegd, hierdoor trekt het impregnant in het hout en heeft u een onderhoudsvriendelijke periode van twee tot drie jaar voordat u weer zou moeten gaan schilderen. Bij impregneren onder hoge druk, gaat uw volledige tuinhuis de ketel in, waarbij zij onder hoge druk het impregnant tot diep in het hout persen. Dit is de beste vorm van behandelen en zorgt voor een onderhoudsvriendelijke periode van tien jaar, naast dat het ook tien jaar lang het tuinhuis extra beschermd. Wanneer u een onbehandeld tuinhuis koopt, kunt u de houten delen gaan schilderen met dekkende verf of beits. Belangrijk is dat u de delen die u op elkaar zet en dus naderhand niet meer zichtbaar zijn goed schilderd.

Een tuinhuis is een overkoepelende benaming voor een blokhut. Een blokhut is dus ook een tuinhuis. Een blokhut is wel echter de meest stevige manier van het bouwen van een tuinhuis. Door de blokhutverbinding blijven de planken stevig op elkaar. Een tuinhuis heeft vaak een andere manier van bouwen, zoals bijvoorbeeld een aluminium hoekverbinding waarin de planken gestapeld worden. Of paneel bouw is ook heel mooi, in dit geval worden er wanden in de gleuven van robuuste palen geschoven om snel tot een tuinhuis te komen. Deze manier van bouwen hebben wij beschikbaar in verschillende types hout. Wilt u meer weten over de verschillende type tuinhuizen? Vraag gerust een tuinhuis aan via onderstaand contactformulier.

Niet elk tuinhuis is geschikt voor het plaatsen van een sedum dak. Een sedum dak kan enkel op een plat dak tuinhuis geplaatst worden of op een tuinhuis met weinig afschot. Los van deze voorwaarde dient een tuinhuis een stevige dakconstructie te hebben. Niet elk tuinhuis heeft robuuste dakplanken of dakliggers. Let hier goed op wanneer u een tuinhuis wilt voorzien van een sedum dak en vraagt u goed aan uw adviseur of uw gekozen tuinhuis geschikt is voor een sedum dak. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen wij vaak de daken van de tuinhuizen verzwaren door middel van extra dakbalken of juist robuustere dakbalken voor uw tuinhuis. De plat dak tuinhuizen worden over het algemeen voorzien van EPDM-folie, dit is een hele mooie dakbedekking voor het plaatsen van een sedum dak op uw tuinhuis.

Bij Buytenshuys leveren wij tuinhuizen met verschillende houtdiktes, de meest voorkomende houtdiktes bij onze tuinhuizen zijn; het 28mm tuinhuis, 44mm en 68mm tuinhuis. Overige houtdikten die wij leveren zijn 19mm en 56mm houtdikte. De houtdikte wordt bepaald door de afmeting van uw tuinhuis. Hoe groter het tuinhuis hoe eerder u naar een 44mm plank toegaat. Wilt u een geïsoleerd tuinhuis? Dan wordt vaak een 68mm dikke plank gebruikt of een 44mm plank met een extra binnenwand waar het isolatiemateriaal tussen word geplaatst. Een simpele tuinschuur wordt vaak gemaakt van 19 of 28mm hout.


Interesse in een tuinhuis?

Vraag een tuinhuis nu aan en laat u verassen.